Zoneterapi

Om zoneterapien

Zoneterapi til mennesker, der er kendt for at afhjælpe fordøjelses problemer, betændelsestilstande oma., har man kendt til i omkring 5000år. 
I august 2016 udkom bogen ”Zoneterapi og akupressur til hunde”, som er den eneste nuværende undervisnings bog der har kortlagt hundens reflexzoner. Forfatteren bag bogen er Vivian Birlie, der ejer og driver Sanocanis, som udbyder en dyrlæge certificeret uddanelse til netop hundezoneterapi.
Jeg er uddannet hos Sanocanis i Marts 2019 og tilbyder zoneterapi til din hund eller kat.

 

Zoneterapi bruges til hunde ved eks:
• Fordøjelses problemer
• Betændelser eks. øre-betændelser
• Allergi
• Astma
• Adfærd eks. frygt eller aggresivitet
• Avls problemer/fertilitets problemer
• Falsk drægtighed
• Rygproblemer
• Slitage fx brugshunde og sportshunde
• Forebyggelse

Det er vigtigt at huske at gamle symptomer, kort, kan blusse op og at alle reaktioner er positive, da de viser, at hundens krop reagerer på zoneterapien.

 

Selve terapien

Når jeg trykker på din hunds poter, foregår terapien oftest hjemme hos dig. Det skal være et sted hvor din hund er tryg og uforstyrret, da det er vigtigt at der er fred og ro, når hunden skal have terapi, så hunden får det største udbytte af terapien.
Jeg starter med at udarbejde en journal på din hund i samarbejde med dig og de oplysninger du giver om hundens udfordringer. Og når hunden er faldet til ro og er tryg ved mig, starter terapien. Jeg trykker primært på hundens bagpoter og det er en fordel hvis hunden kan ligge lidt oppe i niveau. Jeg medbringer en briks, som hunden evt. kan ligge på.
En session tager typisk 60 – 75min. incl. journalskrivning, terapi og vejledning til hundeejer. I dagene efter bedes du selv trykke hunden på de punkter jeg har anvist, samt holde mig underrettet om din hunds reaktioner, helst på mail. Derefter fastsætter vi det videre terapiforløb.

 

Antal terapigange

Ved akut opståede problemer er 1-2 gange ofte tilstrækkeligt.
Kroniske lidelser kræver flere gange, typisk 4-6 med 1-2 uger mellemrum. Nogle gange kræver hundens tilstand vedligeholdelse, med zoneterapi med 4-6 ugers interval.

 

Pris for behandling

450 kr. pr.gang. Prisen er eksl. kørsel, som er efter statens takster.

 

Hvad hvis hunden ikke vil ligge stille?

Mange hundeejere har bekymringer for om hunden kan ligge stille så længe, og om den kan lide man rører dens poter. Heldigvis synes hunde det er dejligt at få zoneterapi. Den første gang kan de godt være skeptiske, men de falder hurtigt til ro når de mærker, at man kun vil dem det bedste.

Sanocanis

Uddannelsessted for zoneterapeuter til hunde.

Ejet og drevet af Vivian Birlie.

Workingpaws

Zoneterapi til hunde

Ejet og drevet af Christina Berantzino